YAT TURİZMİ

Yat Turizmi

Akdeniz, Ege Denizi, Karadeniz ve Marmara Denizi, Türkiye'yi kuzey, batı ve güneyden çevrelemektedirler. Türkiye, yatçıların her gece değişik, özel demir atacakları koy, körfez ve plajların hazinesidir ve Mavi Yolculuğa ev sahipliği yapmaktadır. Bu şiirsel deniz yolculuğu, insanın kara yerine deniz perspektifinden tarihi deneyimi, körfezlerde ve denizlerde rüzgara yelken açmak ve tabiatla birleşmek anlamındadır. Bu yolculuk, aynı zamanda, sizi Kleopatra' nın özel plajına, Olimpos Dağı'nın ebedi ateşine ve eski uygarlıkların binlerce arkeolojik kalıntısına götüren bir yolculuktur.

Türkiye'de yatçılık, size kıyı köy ve kasabaların sevimli ve konuksever halkı ile gerçekten yararlı kültürel değişim deneyimi sağlayacaktır. Genellikle batı ve kuzeybatıdan esen ılımlı rüzgarlar, doğanın tadına varılmasını sağlayarak, uzun yaz mevsimini yatçılık için ideal hale getirmektedir. Bazı bakır turkuvaz kıyılar ve korumalı körfezlerden deniz seviyesinden neredeyse 3.000 metre yükseklikte dağ tepelerini seyretmek mümkündür.

 

Yat Gezileri

İstanbul ve Çevresi 
İstanbul'da yatçılar, şahane doğal manzaralar, açık deniz ve muhteşem güneş batışı ile Bizans ve Osmanlı tarihine seyahatin hazzını tadarken etkileyici hisarlar, saraylar ve camiler arasında deniz yolculuğu yapmaktadırlar. Nefes kesici Boğaz içinde deniz yolculuğu yapıp, Asya ve Avrupa'yı birleştiren iki muazzam köprünün altından geçtikten veya camilerin sıralandığı Haliç'i dolaşıp veya Adalar'daki koy ve körfezlerde gezindikten sonra her ikisi de yirmi dört saat hizmet veren iki büyük marinaya Avrupa yakasındaki Ataköy Marinası ile Asya yakasındaki Kalamış (Amiral Fahri Korutürk) Marinası'na dönebilirler. Kuzey denizinden Avrupa iç sularıyla yatçılar Avrupa kanal sistemi ve Rhine ve Tuna Nehirleriyle Karadeniz limanlarına ve İstanbul Boğazı ve marinalarına ulaşıp, kısa ve güvenli yoldan Türk Akdeniz sahillerine ve marinalarına ulaşabilirler.

İzmir'den Kuşadası'na 
İzmir şehri, gemi ve yatların devamlı dolaştığı dar ve uzun bir körfezin başında yer alır. Kozmopolit ve canlı şehre, galeriler, tiyatrolar ve kültürel etkinlikler özel bir hareketlilik kazandırır. Levent Marina bir yatçılık macerası başlatmak için uygundur. Urla iskelesinde kıyıyı dolduran küçük adalarda güzel plajlar ve demir atıldığında aletli ve aletsiz dalınacak, yüzülecek şaheser köşeler mevcuttur. Karaburun'da güzel oteller, çay bahçeleri ve balık lokantaları harika dağ dekoru ve berrak temiz su arasında yer almaktadır. 

Çeşme civarındaki Marina kompleksleri ve Ilıca Dalyandaki Çekek mahalleri güvenlik açısından kayda değerdir. Temmuz ayında Çeşme'nin uluslararası şarkı yarışması, ilçeye heyecan ve şenlik katan dünyaca ünlü icracıları cezbeder. Bu bölgedeki termal hamamlar, Ilıca Körfezi'nde deniz suyuna karışan kıyıdaki doğal kaynakları, Çeşme'nin güneydoğusunda güzel koylar muhteşem bir manzara, rüzgar ve dalgalarla güvenlikli bir demir atma imkanı sağlar.

Kuşadası Körfezi, Ege sahilinin plaj, körfez ve koylarıyla güney ve güneydoğuya açılmaktadır.

Kuşadası'ndan Bodrum'a 
Kuşadası şahane deniz mahsulleri lokantaları, kafeler, güzel parklar ve harika plajlarla doludur. Alış veriş ile ünlü olan şehirde deri, mücevherat ve halıya kadar her şey bulunmaktadır.

Kuşadası Setur Marinası, yatlara kışlama sağlayan Türkiye'nin en iyi donatılmış marinalarından biridir. Bar, caz klubü, disko ve kabareleri ile ünlü bir gece hayatı vardır. 

Kuşadası'nın güney kıyıları ile pamukkale arasında Priene, Milet, Didim, Afrodisias ve Pamukkale dahil çeşitli eski uygarlıkların önemli yerleşimler kurdukları Menderes Irmağı vadisi yer alır. Didim'deki Apollo Tapınağı antik çağların en kutsal yerlerinden biriydi. Arkeolojik mekandan uzak olmayan Altınkum Plajı tüm ziyaretçilerin yelken açma, yüzme ve rahatlama imkanı sunmaktadır.

Güllük'teki balıkçı köyünün güzel bir limanı ve çok sayıda misafirhane ve küçük oteli bulunmaktadır. Bu güzel körfezden dışarı yelken açtığınızda, Bodrum Yarımadası sizi karşılamaktadır.

Bodrum'dan Marmaris'e 
Tartışmasız Ege sahillerinin "en can alıcı noktası olan Bodrum, bohem atmosferi ile insanları büyülemektedir.

Rodos şovalyeleri tarafından inşa edilen Ortaçağ kalesi; Ege Denizi ve Akdeniz'in birleştiği Bodrum'un körfezine girişi korumaktadır. Bodrum Kalesi'de Sualtı Arkeoloji Müzesi bulunmaktadır.

Bodrum'da alış verişi zevk haline gelmiştir. Hatıra eşyaları her yeri doldurmuştur. Bodrum Marinaları sevimli ve iyi donatılmış marinalardandır.

Demir atılacak yerlerden biri, güzel manzaralı Akbük'tür. Sedir Adası böcek kabuklarından kaynaşan kum ile plajın ve körfezin karşı yakasındaki Kıran Dağı'nın manzarasını ön plana çıkarmaktadır. Atmışaltı Körfezi ve girintili çıkıntılı sahil çizgisine sahiptir. Datça kasabası çok sayıda renkli deniz ürünleri lokantası, pub ve diskoteğiyle yatçıların popüler bir mola noktası haline gelmiştir.

Hisarönü Körfezi'nde sakin Keçibükü Koyu yer almaktadır. Körfez Marina'nın çevredeki dağ ve ormanlar ve doğal kum oluşumu olan uzun "Kızkumu" (batık iskele) gibi çok sayıda doğal güzelliği bulunmaktadır. Türkiye'nin gulet - inşa merkezlerinden biri olarak ün yapmış Bozburun Kasabası bulunmaktadır. Bir türkuvaz cenneti olan Kumlubük, körfezin güney sahilindedir; kuzey sahilde, suyun ardında, Rodos şehri Amos yer almaktadır. Turunç'ta doğal bir liman, suları ile geniş bir açıklığa yönelmiştir. Bundan sonraki liman Marmaris'tir.

Marmaris'ten Fethiye'ye 
Marmaris Koyu sakin bir gölü andırmakta ve yatlara çekek mekan oluşturmaktadır, Marmaris Ege kıyısında mavi yolculuğun başlangıç noktası haline getirmiştir. 

Delikli Ada Ekincik'in güneydoğu kıyısı dışında yer almaktadır. Uzun, altın rengi bir plaja sahip Dalyan Deltası, bir doğa koruma alanı ve deniz kaplumbağları (caretta caretta) ile mavi yengeçlerin sığınağıdır. Irmağın kavis yaptığı yerde, eski liman şehri Kaunos'un üzerindeki yamaç yüzünde, kayaya mezarlar oyulmuştur. Delikli Ada'nın güneydoğusunda Sarı Germe bulunur. 

Göcek Körfezi, Akdeniz'in en iyi yatçılık merkezlerinden biridir. Adalarla çevrilmiş ve deniz manzarası Körfezin en güney ucundaki eski Arimeksa şehrinin kalıntıları, mavi suların uzantısında yer alır. Tersane Adası'nın karşısında, eski tersanelerinde bulunduğu Bizans harabeleri yer alır.

Fethiye'den Kaş'a 
Tatil ilçesi Fethiye'nin önemli bir marinası bulunmaktadır ve Adalarla kaynaşan güzel bir körfeze bakmaktadır. Eski binaların ön cephelerini örnek alan çok sayıda Likya kaya mezarı tepenin yüzüne oyulmuştur. Belceğiz Körfezi ile, sakin, kristal duruluğunda suyun yüzme ve diğer su sporları için ideal olduğu yer Ölü Deniz'dir. Gemiler Adası'nda Bizans harabeleri çamlar arasındadır.

Kaş'tan Antalya'ya 
Kaş'ın uzun yarımadasının üzerinde eski tiyatro ilçeye yürüme mesafesindedir. "Güneşin Evi", Kekova, güzel manzaralı adalar, çok sayıda koylar ve eski kentlerin toplu adıdır. Bu koylar her mevsimde doğal liman oluşturmaktadır. Kekova Adası'nın kuzey sahilinde, Apollonia'da depremler toprağı sarsarak, eski evlerin su altına gömülmesine, batık bir kent yaratılmasına sebep olmuşlardır. 

Finike'nin 25 km. batısında eski adı Myra olan Demre'de çok sayıda kaya mezarı ve muhteşem bir Roma tiyatrosu bulunmaktadır. (Noel Baba) St. Nicolas, dördüncü yüzyılda bu Akdeniz kentinin piskoposuydu ve burada ölmüştür. 

Kırlangıç Yarımadası etrafında dönüldüğünde Antalya Körfezi'ne ulaşılır. İlk manzara Tahtalı Dağı güney kıyısındaki eski Olimpos kentidir. Zakkum ve defne çalılarının Olimpos vadisine denizden olduğu gibi karadan da ulaşabilirsiniz.

Kemer Turban Marina'nın tüm etkinlikler için tesisleri mevcut bulunmaktadır. Bugün palmiye dizili bulvarları, güzel parkları, tarihi binaları, anıtları, müzeleri ve Kaleiçi, ideal bir tatil atmosferi yaratmak üzere Antalya'da bir araya gelmiş gibidir. Marina'nın yer aldığı güzel manzaralı Kaleiçi mahallesi Türkiye'nin en güzel marinalarından biri olarak kabul edilmektedir. Antalya'nın diğer marinalarıda sakin ve dinlendiricidir.

 

 

MAVİ TUR ROTALARI

 

BODRUM – GÖKOVA KÖRFEZİ – BODRUM

1. Gün: BODRUM
Bodrum Türkiye'nin en önemli turistik merkezlerinden ve mavi yolculuk için en iyi başlangıç limanlarından biridir. Akşam yemeği ve geceleme Bodrum Limanı'nda yapılır.

2. Gün: ORAK ADASI – ÇÖKERTME
Kahvaltınızı yaptıktan sonra, tur programı ve tekne hakkında bilgiler verilir. Daha sonra Orak Adası'na hareket edilir. Orak Adası'nın kristal mavisi sularında yüzme molası ve öğlen yemeğinden sonra, akşam yemeği ve geceleme için şirin bir balıkçı köyü olan Çökertme ‘ye demir atılır. Hava koşulları elverişli ise yolda yelken seyri yapılabilir. Arzu eden misafirlerimiz sahilde kısa bir yürüyüş yapabilirler.

3. Gün: YEDİ ADALAR (KÜFRE / UZUN LİMAN) – İNGİLİZ LİMANI
Sabah kahvaltıdan önce, erken saatlerde Yedi Adalar'a hareket edilir. Yedi Adalar bölgesinde yine harika bir güne başlayacaksınız; birçok küçük ada ve mercan resiflerinin bulunduğu bu bölgede dalış yapın, yüzün, dinlenin ve uyuyun. Arzu eden konuklarımız çam ağaçları ile kaplı ormanlarda kısa bir yürüyüş keyfi yaşayabilirler. Yedi Adalar'daki ilk durağımız Küfre Koyu ziyaret edildikten sonra Uzun Liman'a demir atılır. Daha sonra akşam yemeği ve geceleme için İngiliz Limanı'na (Değirmen Bükü) hareket edilir. İngiliz Limanı, 2. Dünya Savaşında İngiliz savaş gemilerinin burada demirlemesinden dolayı bu isimle anılmaktadır. Bölgede yatların demirleyebilmesi için uygun ve korunaklı birçok irili ufaklı koy bulunur.

4. Gün: KLEOPATRA (SEDİR) ADASI – KARACASÖĞÜT
Sedir (Cedrae) Adası'na hareketle gün başlar. Eşine başka hiçbir yerde rastlayamayacağınız küçücük bir kumsalı ve olağanüstü berrak bir suyu olan bu ada, adeta bir açık hava müzesidir. Akşam yemeği ve geceleme için Karacasöğüt Köyü'ne hareket edilir. Bu şirin köy Marmaris'e yalnızca 25 km mesafededir. Buradan Marmaris'e dolmuşlarla ulaşım mümkündür. Ayrıca, Marmaris veya Dalyan-Kaunos bölgelerini gezmek isteyen konuklar için opsiyonel düzenlenebilen turlar da mevcuttur.

5. Gün: LÖNGÖZ – TUZLA
Sabah yüzmeleri, günlük aktivitelerinizin rutin bir parçası haline gelecektir. Öğle yemeği için çam ormanlarıyla çevrili bir cennet köşesi olan Löngöz Koyu'na demir atılır. Orman içinde kısa bir yürüyüş yapabilirsiniz. Daha sonra turkuaz mavisi sularda yüzmek için Tuzla Koyu'na demir atılır. Akşam yemeği ve geceleme Tuzla’da yapılır.

6. Gün: KARGILI – KİSEBÜKÜ (ALAKIŞLA BÜKÜ)
Erken saatlerde Kargılı Koyu'na (Molla İbrahim Koyu) varılır. Öğle yemeğinden sonra Kisebükü (Alakışla Bükü)' ne hareket edilir. Sahildeki Bizans harabeleri gezilebilir. Geceleme bu güzel koyda yapılacaktır.

7. Gün: PABUÇ BURNU – YALIÇİFTLİK – BODRUM
Kahvaltıdan sonra öğle yemeği için Pabuç Burnu'na hareket edilir. 5 çayı Yalıçiftlik Koyu'nda servis edilir. Yöresel hayatı görmek isteyen konuklarımız için bu koydan opsiyonlu köy turu düzenlenebilir. Akşam yemeği ve geceleme için Bodrum Limanı'na giriş yapılır.

8. Gün: BODRUM
Mavi yolculuğumuz Bodrum’da sona ermektedir.

 

 

MARMARİS – FETHİYE – MARMARİS

1. Gün: MARMARİS
Türkiye'nin en önemli turistik merkezlerinden ve mavi yolculuk için en iyi başlangıç limanlarından biri olan Marmaris ayrıca büyük bir yat limanına sahiptir.

2. Gün: EKİNCİK KÖRFEZİ – DALYAN
Siz kahvaltınızı yaptıktan sonra, tur programı ve tekne hakkında bilgiler verilir. Yolculuğumuz Ekincik Körfezi’ne doğru seyir ile başlar. Buradan opsiyonel olarak düzenlenebilen Dalyan turuna katılabilirsiniz. Öğlen yemeğinden sonra yatımızdan ayrılıp öncelikle Caretta – Caretta ( İztuzu ) Plajı’na gidilir ve yüzme molası verilir. Doğa harikası delta içinden geçilirken Kaya mezarlarını da görerek çamur banyosuna varılır. Son durağımız ise bir balıkçı kasabası olan Dalyan olacaktır ve sonrasında tekneye dönülür. Akşam yemeği ve geceleme Ekincik Körfezi’nde yapılır.

3. Gün: GÖCEK KÖRFEZİ (ADALI KOY – MANASTIR – TERSANE ADASI)
Geçilmesi gereken dalgalı Dişibilmez ve Kurtoğlu Burunları nedeniyle, diğer günlere nazaran sabah erken yola çıkılır ve dünyaca ünlü Göcek Körfezi'ne ulaşılır. Sabah kahvaltısı için Adalı Koy’a demirlenir. Öğle yemeği ve yüzme molası için Manastır Koyu'na gidilir. Burası, suyun içinde kalıntıları bulunan eski bir hamam nedeniyle yörede Cleopatra veya Batık Hamam Koyu olarak da bilinir. Günün sonuna doğru akşam yemeği ve geceleme için Tersane Adası'na demirlenir. Doğal korunaklı bir liman olan bu ada, Bizanslılar ve Osmanlılar zamanında tersane olarak kullanılmıştır.

4. Gün: KIZIL ADA – FETHİYE
Sabah kahvaltıdan sonra öğle yemeği ve yüzme molası için Kızıl Ada’ya demirlenir, saat 16.00 sularında Fethiye Limanı'na girilir. Dilerseniz şehir merkezini gezebilirsiniz. Akşam yemeği ve geceleme Fethiye Limanı'nda yapılır.

5. Gün: ÖLÜDENİZ – GEMİLER ADASI
Sabah Ölüdeniz’e doğru yola çıkılır. Fethiye Limanı’ndan ayrılan teknemiz öğle yemeği ve yüzme molası için Ölüdeniz ’de demirler. Bir sonraki durağımız Gemiler Adası olacak. Burada akşamın erken saatlerinde bir yürüyüş yapmanızı ve Bizans döneminden kalmış, adanın tepesinde bulunan Aziz Nicholas kilisesini ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Akşam yemeği ve geceleme Gemiler Boğazı’nda yapılır.

6. Gün: GÖCEK KÖRFEZİ (YASSICA ADASI – DOMUZ ADASI – AĞA LİMANI)
Birbirinden güzel tabiat harikası adaların arasında seyir ederek nihayetinde Yassıca Adası’na demir atılır. Daha sonra yüzme molası için Domuz Adası’na hareket edilir. Akşam yemeği ve geceleme için Ağa Limanı’na demir atılır.

7. Gün: KUMLUBÜKÜ– CENNET ADASI – MARMARİS
Güne erken saatlerde Kumlu Bükü’ ne doğru seyir ile başlanır. Kahvaltı Kumlubükü’nde servis edilir. Öğle yemeği ve yüzme molası için Cennet Adası’na demirlenir. Cennet Adası, turumuzun yüzme molası için son durağı olacaktır. Geceleme için Marmaris Limanı’na giriş yapılır.

8. Gün: MARMARİS
Mavi yolculuğumuz Marmaris’te sona ermektedir.

 

 

GÖCEK – KEKOVA – GÖCEK

1. Gün: GÖCEK
Dünyaca ünlü Göcek Körfezi mavi yolculuk için en iyi başlangıç noktalarından biridir.

2. Gün: KELEBEKLER VADİSİ – ÖLÜDENİZ – GEMİLER ADASI
Kelebekler Vadisi’ne gitmek üzere günün erken saatlerinde yola çıkılır. Buradan ayrıldıktan sonra Ölüdeniz’e gitmek üzere yolumuza devam edeceğiz. Öğle yemeği ve yüzme molasından sonra rotamız Gemiler Adası olacak. Burada, akşamın erken saatlerinde bir yürüyüş yapmanızı ve Bizans döneminden kalma, adanın tepesinde bulunan Aziz Nicholas Kilisesini ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Akşam yemeği ve geceleme Gemiler Adası’nda yapılacak.

3. Gün: KALKAN – KAŞ
Yedi Burunlar’ı rahat geçebilmek için sabah erken saatlerde hareket edilir. Kalkan yakınlarındaki Limanağzı Koyu’nda kahvaltı ve yüzme molası verilir. Daha sonra Kaş’a hareket edilir. Limana girmeden önce kısa bir yüzme molası verilir. Geceleme Kaş Liman’ında yapılır.

4. Gün: KEKOVA – TERSANE- ÜÇAĞIZ
Kahvaltıdan sonra Kekova’daki batık şehre doğru hareket edilir. Roma döneminden kalma bir tersane ve Bizans dönemi Kilise’sinin görülebileceği Tersane Koyu’nda öğle yemeği ve yüzme molası verilir. Akşam yemeği ve geceleme için Üçağız Koyu’nda demirlenir.
 
5. Gün: SİMENA - DEMRE - GÖKKAYA
Kahvaltıdan sonra, Antik Likya’nın en güzel fotoğrafını çekme şansını yakalayabileceğiniz Kaleköy’e (Simena) demirlenir. Öğle yemeği ve yüzme molası için Demre’ye gidilir. Çayağzı Koyu’ndan, Bizans Dönemi'nde yaşayan çocukların, yoksulların ve gemicilerin koruyucusu sayılan Piskopos Noel Baba ve bir Likya kenti olan Myra Harabeleri opsiyonel turuna katılabilirsiniz. Akşam yemeği ve geceleme içinse Gökkaya Koyu’nda demirlenir.

6. Gün: KAPUTAŞ PLAJI – YEŞİLKÖY
Sabahın erken saatlerinde seyre başlayacağız. Kahvaltı yolda servis edilecek. Kaputaş Plajı’nda yüzme molası verdikten sonra Yeşilköy’e doğru hareket edeceğiz. Akşam yemeği ve geceleme Yeşilköy’de yapılacak.

7. Gün: KLEOPATRA KOYU – BEDRİ RAHMİ - TERSANE ADASI – YASSICA ADALARI
Sabah erken saatte yola çıkacağız. Kahvaltı Kleopatra Koyunda servis edilecek. Burası, suyun içinde kalıntıları bulunan eski bir hamam olması nedeniyle yörede Manastır veya Batık Hamam Koyu olarak da bilinir. Ardından Bedri Rahmi Koyuna devam edeceğiz. Bedri Rahmi Türkiye’de ilk Mavi Yolculuk’a çıkmış olan meşhur bir Türk sanatçısıdır. Ziyaretinden sonra bu koya onun ismi verilmiştir. Burada verilecek bir yüzme molasının ardından öğle yemeği ve diğer bir yüzme molası için Tersane Adası’na geçilir. Akşam yemeğini de yiyeceğimiz bugünkü en son durağımız muhteşem manzarası ile Yassıca Adaları olacaktır.

8. Gün: GÖCEK
Mavi yolculuğumuz Göcek’te sona ermektedir.