Türkiye'nin yükselişi: Bir yatçılık cennetinin evrimi

Türkiye'nin yükselişi: Bir yatçılık cennetinin evrimi

Türkiye'nin yükselişi: Bir yatçılık cennetinin evrimi

Türkiye'nin marinalar için bir merkez olma statüsü, Avrupa ve Asya'nın kesişme noktasındaki stratejik konumu, nefes kesici doğal güzellikleri ve zengin kültürel mirası sayesinde son yıllarda önemli bir evrim geçirmiştir. Türkiye, 8.000 kilometreyi aşan sahil şeridiyle, süperyat sahipleri ve konukları için son teknoloji tesisler ve hizmetler sunan dünya standartlarında marinalara sahiptir.

Türkiye'nin önde gelen bir yatçılık destinasyonu olarak ortaya çıkmasının anahtarı, altyapı geliştirme konusundaki kararlılığıdır. Türk yetkililer, marinaların en yüksek uluslararası standartları karşılayacak şekilde genişletilmesi ve modernize edilmesi için önemli yatırımlar yaparak Türkiye'yi Doğu Akdeniz ve ötesinde seyreden süperyatlar için tercih edilen bir destinasyon haline getirmiştir.

Türkiye'nin marina coğrafyası Marmara Bölgesi/İstanbul'da 10, Ege Bölgesi'nde 40 ve Akdeniz Bölgesi'nde 10 marinadan oluşmakta olup, altı marina belediyelere aittir. Ortalama deniz bağlama kapasitesi Marmara bölgesinde 4.500 tekne, Ege bölgesinde 8.500 tekne ve Antalya bölgesinde 2.500 teknedir. Ayrıca ülkede altı adet beş çıpalı marina bulunmaktadır.

Türkiye'deki yat turizmi sektörü, ülkeyi bir yatçılık cenneti olarak tanıtan girişimler sayesinde önemli bir büyüme kaydetmiştir. Ege ve Akdeniz'in el değmemiş sularından canlı kültürüne ve mutfağına kadar Türkiye, süperyat sahipleri ve kiracıları için sürükleyici bir deneyim sunuyor.

Begüm Yatçılık, müşterilerinin değişen ihtiyaçlarını karşılamak için hizmetlerini sürekli geliştirerek bu dönüşümde lider olmuştur. 1997 yılında Begüm Doğulu tarafından kurulan Begüm Yatçılık, Türkiye kıyılarındaki en büyük süper yat ve charter acentesidir. Süperyat acenteliği alanında uzmanlaşan şirket, aralarında M/Y Dar (90 metre), Ice (90 metre), Mogambo (74 metre), Christina O (100 metre), Amatasia (85 metre), O'ptasia (85 metre) ve Vava II (100 metre) gibi önemli teknelerin de bulunduğu 1.000'den fazla süperyata hizmet vermiştir.

Begüm Yatçılık, süperyat acenteliği hizmetlerine ek olarak, yat yönetimi, kiralama hizmetleri ve konsiyerj hizmetlerini de içerecek şekilde yelpazesini genişleterek müşterilerine kusursuz ve unutulmaz bir yatçılık deneyimi yaşatıyor. Begüm Yatçılık, 22 yatlık bir filo için yat yönetimi hizmetleri sunmakta ve uzmanlığını sergileyerek sezon başına yaklaşık 40 kiralama işlemini başarıyla gerçekleştirmektedir.

Begüm Yatçılık, Avrupa standartlarında kaliteli tersanelere olan talebe yanıt olarak 2005 yılında Bodrum yarımadasında Barka Tersanesi'ni kurmuştur. Tersane bugüne kadar 80 süperyat tadilatı gerçekleştirmiş ve aralarında iki adet 36 metrelik schooner, bir adet 40 metrelik çelik motoryat ve bir adet 35 metrelik motoryatın da bulunduğu dört yeni yat inşa edip ihraç etmiştir. Barka Tersanesi, 30 metreden 100 metreye kadar değişen süperyatların yenilenmesi konusunda uzmanlaşarak her projenin en yüksek kalite ve işçilik standartlarını karşılamasını sağlıyor.

Türkiye'nin yatçılık yolculuğunun bir parçası olmaktan heyecan duyan Begüm Yatçılık, Türkiye'deki süperyat endüstrisinin sürekli büyümesine ve başarısına katkıda bulunmayı dört gözle bekliyor.

İleriye baktığımızda, Türkiye, marinaların güneş enerjisi üretimi ve atık yönetim sistemleri gibi çevre dostu önlemleri giderek daha fazla benimsemesiyle, sürdürülebilir yatçılık uygulamalarında kendisini lider olarak konumlandırmaya devam ediyor. Eşsiz güzelliği, dünya standartlarındaki tesisleri ve sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığıyla Türkiye, hem süperyat sahipleri hem de kaptanlar için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir destinasyon haline gelmeye hazırlanıyor.